• darkblurbg
    Inspiratie.
    op het gebied van leven, werk en studie

'Wat wil jij worden als je groot bent?' 'Lief', zei de jongen.

'Wat wil jij worden als je groot bent?' 'Lief', zei de jongen.

Uit: ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ - Charlie Mackesy (2020, vertaald door Arthur Japin) Geïnspireerd door deze zin begin ik met schrijven op een mooie zonnige dag. En ik besef: eigenlijk is dit inderdaad het enige wat er toe doet. Aardig zijn voor jezelf en voor anderen. Een positieve bijdrage leveren. Meer is er niet nodig. En het bijzondere is, je hoeft hier geen opleiding voor te doen, je kunt er vandaag nog mee beginnen. ‘Lief zijn’ voor jezelf en voor de wereld om je heen kan in vele vormen. En het fijne is: als je lief bent, heb je werking. Dan help je, geef je en ben je betr…

Artikel in Het Klaverblad: 'Extra online hulp bij studiekeuze'

Artikel in Het Klaverblad: 'Extra online hulp bij studiekeuze'

Artikel in Het Klaverblad (Vught) over mijn extra online hulp bij studiekeuze: een eenmalig kosteloos studiekeuzegesprek van een half uur en kosteloze deelname aan de 'Inspiratieavond Studiekeuze' op donderdag 23 april om 20:00 uur (via een webinar dat ik samen met Jongerenwerk Vught en PowerUp073 organiseer). Lees hieronder meer over hoe je je kan aanmelden.

Hoe zit dat bij jou?

Hoe zit dat bij jou?

'Kruistocht in spijkerbroek', wie kent het niet? Mijn zoon van elf las het vorige week in één adem uit. Geïnspireerd door zijn bevlogenheid over het boek, las ik het opnieuw. Dit keer met volwassen ogen. Wat een prachtig verhaal…

Een studiekeuze maken in deze coronatijd: 7 tips

Een studiekeuze maken in deze coronatijd: 7 tips

Een studiekeuze maken in deze coronatijd is niet makkelijk. De scholen zijn dicht, de open dagen zijn afgelast. Je kunt geen sfeer ‘proeven’ en niet ‘voelen’ hoe het er op een school of universiteit aan toe gaat. En bovendien zul je je misschien afvragen: hoe zal de economie zich gaan ontwikkelen? Kan ik nu beter een studie kiezen die mij daadwerkelijk een baangarantie geeft ook al lijkt mij deze studie niet zo leuk? Of is het nog steeds belangrijk om een studie te kiezen die écht bij me past?

De sleutel tot geluk: blijf spelen!

De sleutel tot geluk: blijf spelen!

De vraag die velen van ons bezighoudt is: hoe word ik nou gelukkig? Wat is daarvoor nodig? Wat moet ik dan doen? Natuurlijk is hier niet één antwoord op te geven, want dat is voor iedereen verschillend. Maar, er is één ding dat sowieso voor iedereen werkt en dat is: blijf spelen! Naar mijn mening is dat de sleutel tot geluk.

Wat deed jij vroeger het liefst?

Wat deed jij vroeger het liefst?

Als kind ben je vrij. Vrij om te doen wat je wilt. Je kiest automatisch iets wat bij je past. Iets wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Weet je nog wat jij vroeger het állerliefste deed? Waar je helemaal blij van werd? Of was er iets waar je uren mee kon spelen? Kijk nog maar eens terug. Het zegt heel veel over wie je bent en wat jou drijft.