• darkblurbg
    Over mij.
    Jouw keuzecoach voor leven, werk en studie

Over mij

“Ik geloof dat je gelukkig wordt als je doet wat je écht graag wilt. Dan ben je gemotiveerd, gebruik je je talenten en zit je lekker in je vel.”

Maar hoe kom je erachter wat je het allerliefste doet? Dat is nog niet zo makkelijk. Daarom vind ik het belangrijk dat jongeren én volwassenen hierbij goed worden begeleid. Dat ze zicht krijgen op wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. En vandaaruit hun eigen keuzes maken. Dat ze gaan doen wat écht bij hen past.

Als ik terugkijk op mijn eigen leven ben ik zelf een mooi voorbeeld van iemand die deze begeleiding goed had kunnen gebruiken. Toen ik achttien was wist ik niet wat ik wilde gaan doen. Ik ging toen maar rechten studeren “omdat ik daar nog alle kanten mee op kon”. Ik had een geweldige studententijd, maar mijn studie vond ik totaal niet leuk.

Na het eerste jaar overwoog ik om een andere studie te gaan doen, maar omdat ik van huis uit had meegekregen “Waar je aan begint, maak je ook af”, zwoegde ik me er doorheen en haalde ik mijn diploma.

Op aanraden van mijn scriptiebegeleider ging ik daarna de advocatuur in. Maar na drie jaar als advocaat te hebben gewerkt kwam ik erachter dat het niet bij me paste. Ik wilde vooral graag mensen helpen en ik was meer geïnteresseerd in de mensen zélf en wat hen bewoog dan dat ik het leuk vond om hen juridisch bij te staan.

Op een dag gaf ik - als advocaat - een gastcollege aan hbo-rechtenstudenten en dat vond ik gewéldig om te doen. Ik kon jongeren iets leren en hen inspireren en motiveren. Hier werd ik écht gelukkig van.
Aan het eind van het gastcollege zei de docent die mee was: “Marieke, je bent je roeping misgelopen!”
Toen dacht ik: “Inderdaad, dit ga ik doen!” En zo ben ik het onderwijs ingegaan. Ik ben ruim dertien jaar docent geweest aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en ik heb dat met veel plezier en bevlogenheid gedaan.

Tijdens mijn loopbaan als docent ontdekte ik dat ik het coachen van studenten het allerleukste vond om te doen. Ik vond het heel waardevol en bijzonder om hen te begeleiden in de vaak lastige levensfase waarin ze verkeerden. Zodoende besloot ik mij verder in het coachingsvak te bekwamen en heb ik verschillende coachingsopleidingen gevolgd: bij het ITIP, bij de Alba-academie en bij Annet Brinkhuis Opleidingen.
Tijdens het volgen van deze opleidingen kwam ik er steeds beter achter wat ik écht graag wilde doen: jongeren en volwassenen begeleiden bij het maken van keuzes. Zodat ze weten wat ze willen en dat ze gaan doen wat écht bij hen past. Dát is mijn missie.

En dit doe ik nu. Voor mij is er geen mooier werk denkbaar.

Terugkijkend op mijn (studie)loopbaan heb ik ongelooflijk veel geleerd van alles wat ik eerder deed en heb ik mijn rugzak met veel wijsheid en ervaring gevuld. Maar wat had ik graag begeleiding gehad bij het maken van mijn (studie)loopbaankeuzes! Dan had ik veel eerder het werk kunnen gaan doen dat echt bij me past. En dat laatste gun ik iedereen!

Sta jij voor een belangrijke keuze? Op het gebied van leven, werk of studie? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (dat kan fysiek of online).

Een vriendelijke groet en wellicht tot gauw!

Marieke Duijs-Bomhof

 

Neem contact op