• darkblurbg
    Studie.
    Studiekeuzebegeleiding

Wil jij een studie vinden die bij je past? Dat kan!

“Ik weet niet wat ik wil gaan studeren. Er is zoveel! Heel veel studies lijken me leuk, maar heel veel ook niet. Ik weet ook niet zo goed wat je met al die studies kan gaan doen.”

Twijfel je over je studiekeuze?
Weet je niet welke studie je wilt gaan doen?

Je bent niet de enige! Veel jongeren weten niet welke studie ze willen gaan volgen. Daardoor stellen ze hun studiekeuze uit en maken ze pas op het laatste moment een keuze. Vaak kiezen ze dan een studie zonder te weten of deze écht bij hen past. En dat is jammer. Voor je het weet zit je op een opleiding die je niet leuk vindt. En wat doe je dan? Switchen kan wel, maar levert stress op en kost vaak tijd en geld. Dat kan anders!

Studiekeuzetraject 'Jouw studiekeuze - Van binnen naar buiten'

Ik heb een studiekeuzetraject ontwikkeld waarbij ik je help om de juiste studiekeuze te maken. Samen ontdekken we wie je bent, waar jouw talenten liggen en wat je het meest interesseert. Samen vinden we de studie die bij je past en waar je later een leuke baan mee kan vinden.

Tijdens het traject maak je opdrachten, doe je oefeningen, houden we gesprekken en breng jij dingen in praktijk. Alles stap voor stap. Op deze manier krijg je inzicht in jezelf en kom je erachter wat je het allerleukste vindt om te doen. Ik begeleid je in dit proces en ik help je bij het beantwoorden van de volgende vragen:

• wat drijft en motiveert jou?
• wat inspireert jou?
• wat vind je superleuk?
• wat doe je het allerliefst?
• wat vind je het belangrijkst in je leven, in je studie en in je werk?
• waar ben je goed in?
• waar kan je uit kiezen?
• welke studie past het beste bij je?

Met de inzichten die je opdoet, maak je samen met mij een plan voor jezelf en ga je ‘naar buiten’: naar open dagen, proefstuderen, gesprekken voeren met studenten en een dagje meelopen met iemand op het werk om te kijken of dat werk bij jou zou passen.

Aan het eind van het traject:

• heb je jezelf goed leren kennen,
• weet je wat je wilt en
• kun je een weloverwogen studiekeuze maken.

Wil jij dit ook? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (dat kan fysiek of online). Je kunt me bellen, mailen of een berichtje sturen via WhatsApp. Dan kijken we samen wat je nodig hebt om de juiste studiekeuze te kunnen maken.

Hieronder vind je een overzicht van de investering die je maakt. Een investering in jezelf en in je toekomst.

Een vriendelijke groet en wellicht tot gauw!

Marieke Duijs-Bomhof 

 

Neem contact op

Reviews

"Ik vond het superleuk om bij Marieke aan de slag te gaan! Ik heb veel geleerd over wat er bij me past en heb een studie gevonden waar ik van te voren nooit aan gedacht zou hebben. Ik weet nu wat ik wil in een studie en wat ik later wil in een baan en ga enthousiast aan de slag!"

Fleur (21 jaar)

 

"Ik heb dit traject supergoed ervaren! Ik ben tot bepaalde inzichten gekomen en ben nog dichter bij mezelf gekomen. Ik weet nu nog beter waar mijn drijfveren liggen en wat ik belangrijk vind in het leven. Elke sessie was weer een verrassing voor mij en bracht me tot nieuwe inzichten/ideeën. Ik kwam elke keer weer met een lach op mijn gezicht uit het gesprek. De zelfkennis die ik heb opgedaan d.m.v. deze training heb ik kunnen gebruiken bij het maken van een studiekeuze maar ik weet zeker dat ik er heel mijn leven nog iets aan zal hebben!"

Fleur (20 jaar)

 

"Nadat ik was gestopt met mijn studie heb ik het studiekeuzetraject bij Marieke gevolgd. Ik vond het fijn dat ze uitging van mijn normen, waarden en interesses en dit met behulp van leuke opdrachten heeft besproken. Ook stelde ze goede vragen. Ik ben heel blij met de hulp die ik heb gehad! Inmiddels zit ik namelijk op een leuke studie en heb ik mijn propedeuse gehaald. Dankjewel Marieke!"

Nina (20 jaar)

 

"Gedurende het traject kom je erachter wat jouw drijfveren zijn en waar nou ook echt je interesses liggen. Samen met de enorme hoeveelheid informatie en tips die je krijgt wordt het maken van een studiekeuze hierdoor een stuk makkelijker!"

Wessel (20 jaar)

 

"Marieke heeft mij goed geholpen met het vinden van mezelf en daardoor ook een studie. Toen ik begon met het studiekeuzetraject wist ik nog niet wat goed bij mij zou passen. Hierbij heeft zij heel goed geholpen en mij interesses en eigenschappen van mezelf laten inzien die ik nog niet doorhad."

Bente (20 jaar)

 

"Heel prettig traject waar naar boven kwam welke dingen voor mij belangrijk zijn en we zo op zoek zijn gegaan naar een studie die daarbij past."

Aron (20 jaar)

 

"Mijn ervaring met het Studiekeuzetraject is uitermate positief. Ik heb de studie gevonden die bij mij past en de manier waarop ik de weg daarnaartoe heb bewandeld was ook erg positief. Marieke was tijdens het hele traject heel erg geduldig (ook als je 5 minuten nodig had om over een vraag na te denken :-)). Ik heb tijdens het traject meerdere wijze lessen opgedaan en ik ben ook een stuk rijker geworden in de kennis over mijzelf. Dit zal mij voor de rest van mijn leven kunnen helpen als ik belangrijke beslissingen moet nemen!!!"

Fenna (19 jaar)

 

"Top studiekeuzetraject! Alles was super relaxed, nergens lag druk op. Ik vond de gesprekken die we hadden niet alleen leerzaam maar ook echt leuk. Ik leerde mezelf beter kennen, ik weet nu precies wat ik zoek in een studie (en toekomstige baan)."

Lotte (18 jaar)

 

"Ik ben zeer tevreden over de coaching omdat ik erachter ben gekomen dat ik de studie die ik zou kiezen eigenlijk helemaal niet zo leuk vind en dat ik andere studies heb gevonden die ik leuker vind. Het heeft mij veel geholpen met het begrijpen hoe ik een studie moet kiezen en welke studie ik zou kunnen kiezen. Ik heb nu een goed beeld van wat ik wil gaan doen, welke studie mij het meest aanspreekt."

Martijn (18 jaar)

 

"Door dit studiekeuzetraject heb ik een beter beeld gekregen van wie ik ben en wat ik wil. Ik had het idee dat ik weinig interesses had, maar ik ben er door dit traject achter gekomen dat ik juist hele brede interesses heb. Het is een heel leerzaam traject en ik heb er veel baat bij gehad. Dit traject gaat dieper op jou als persoon in dan de andere studiekeuzetrajecten die ik heb gevolgd en dat vond ik heel fijn en behulpzaam."

Job (18 jaar)

 

"Het was voor mij een hele aangename ervaring, waarbij ik veel heb geleerd over mezelf en vooral over de studiemogelijkheden. Het heeft me goed geholpen om voor mij de goede keuze te maken bij mijn vervolgopleiding. Daarbij was de hulp van Marieke heel belangrijk en prettig. Door middel van leuke oefeningen en opdrachten heeft ze mij geholpen, zodat ik uiteindelijk zelf de juiste keuze kon maken. Ik weet nu zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt. En daarvoor bedankt!"

Oby (18 jaar)

 

"Ik vond het een erg leerzaam proces. Het heeft mij veel zelfinzicht gegeven over wat ik nou eigenlijk ECHT wil doen en het heeft me geholpen een goede studie uit te zoeken."

Tim (18 jaar)

 

"Dit traject heeft me echt verder gebracht. Het heeft me geleerd keuzes te maken en inzicht gegeven in wat voor mij belangrijk is als het om studies gaat. Ik ben nu veel verder met mijn studiekeuze dan voor dit traject en weet zeker dat ik de goede keuze ga maken!"

Fleur (18 jaar)

 

"Door samen met een coach te kijken naar welke opleidingen er allemaal bestaan en te kijken naar wat mijn passies, drijfveren en inspiraties zijn heb ik opleidingen gevonden die mij leuk lijken en die ik bij mij vind passen als persoon. Ik stond voor het diepe gat met honderden keuzes uit opleidingen, maar heb uiteindelijk een top voor mezelf kunnen bepalen waaruit ik nu nog maar zit te twijfelen tussen twee opleidingen. Ik vond het heel fijn om daar met Marieke naar te kijken en kreeg het gevoel dat ik steeds zekerder werd van mijn keuze."

  Phaedra (18 jaar)

 

"In het traject heb ik aan de hand van leuke opdrachtjes steeds meer inzicht gekregen in mijn interesses en wat me blij maakt. Naast dat ik nu weet welke studie ik wil doen en wat ik daarna wil doen, ben ik ook een stuk meer over mezelf te weten gekomen.  Ik kon erg goed met Marieke overweg en ze heeft me veel vertrouwen gegeven en laten inzien dat er heel veel mogelijk is. Dit traject heeft me net het zetje gegeven dat ik nodig had."

Felice

 

"Het studiekeuzetraject heeft voor mij een hele hoop verduidelijkt en ook zeker geholpen tot een hele grote stap richting mijn studiekeuze. Ik kwam aan bij de eerste training met een heel groot vraagteken over wat ik wilde gaan studeren, maar dit traject heeft ervoor gezorgd dat ik weet wat ik leuk vind, wat bij mij past en uit welke laatste paar studies ik mijn keuze ga maken."

Bink (17 jaar)

 

"Mijn studiekeuzetraject zit erop en ik kijk er erg positief op terug. Elke keer weer keek ik ernaar uit om te gaan want elke keer kwam ik steeds nieuwe dingen over mezelf te weten zoals; mijn drijfveren, kernwaarden en mijn interessegebieden. Dingen waarvan ik van tevoren nooit had gedacht dat aan de hand van praten, oefeningen en creatieve opdrachten deze naar boven zouden komen. Ik ga dus niet alleen weg met studie(s) maar ook met een ontwikkeling als het ware van mezelf. Ik wil Marieke hiervoor erg bedanken want zonder jou hulp was ik nooit zover gekomen. Bedankt!"

Imke (17 jaar)

 

"Het studiekeuzetraject heeft mij erg geholpen om mezelf beter te leren kennen. Ik heb met behulp van Marieke veel nieuwe inzichten over mezelf opgedaan die ik, in mijn eentje, waarschijnlijk niet te weten was gekomen. Ik ben het traject ingegaan met nul idee in welke richting ik op wilde qua studie, maar na alle verschillende hulpmiddelen en opdrachten die Marieke heeft aangeboden heb ik een hele stap vooruit kunnen zetten. Heel erg bedankt hiervoor!"

Esmee (17 jaar)

 

"Het studiekeuzetraject is mij erg goed bevallen. Ik kwam ernaartoe omdat ik niet wist wat ik na de middelbare school voor studie wou doen, omdat er zoveel keus was. Na de coachingsgesprekken ben ik erg veel over mijzelf te weten gekomen, en op die manier erachter gekomen wat ik leuk vind. Daardoor kon ik makkelijker keuzes maken over of bepaalde studies mij wel of niet aanspraken. Dit heeft ertoe geleid dat ik nu een top 3 van studies heb, waar ik waarschijnlijk een keuze uit ga maken. Mijn doel, om de studiekeuze makkelijker te maken, is dus bereikt."

Pieter (17 jaar)

 

"Het maken van een studiekeuze leek een grote opgave en ik dacht dat ik er nooit uit zou komen aangezien ik veel interesses heb. Samen met Marieke ben ik in kleine stapjes steeds meer over mezelf te weten gekomen en het maken van een studiekeuze ging makkelijk en snel."

Jade (16 jaar)

 

“Ik vond het een fijne ervaring. Het heeft me goede inzichten gegeven over wat ik wil en wat voor mij belangrijk is in een studie.”

Hannah (16 jaar)

 

"Ik heb het studiekeuzetraject gedaan omdat het moest van mijn ouders. Mijn ouders wilden graag dat ik met vervolgopleidingen bezig zou zijn zodat ik dat niet allemaal in het laatste jaar zou moeten besluiten omdat dan de kans dat je een verkeerde opleiding kiest vele malen groter is. Ik ben zeker blij dat ik meegedaan heb aan dit studiekeuzetraject en ik heb er geen spijt van dat mijn ouders me aangemeld hadden. Ik heb er toch wel veel geleerd, niet alleen over studies en scholen maar ook over mezelf en ik denk dat dat heel belangrijk is. Het is eigenlijk wel bijzonder dit studiekeuzetraject want je komt achter heel veel dingen van jezelf. Marieke stelt veel goeie vragen of laat je precies de goeie opdrachten maken. De beste opdracht vond ik het visionboard dat je over jezelf moest maken, wat voor een soort persoon jij bent."

Thygo (16 jaar)

 

Individueel traject (dat kan fysiek of online)

 

Kennismakingsgesprek (vrijblijvend)

kosteloos

Vijf individuele coachingssessies (van 1 á 1,5 uur)

€ 685,-

 

Totaal

 

€ 685,- inclusief 21% btw

 

Groepstraject

 

Kennismakingsgesprek (vrijblijvend)

kosteloos

Vijf groepsbijeenkomsten (van 1,5 uur)
(min. 6 en max. 12 personen)

€ 300,-

Twee individuele coachingssessies (van 1 á 1,5 uur)

€ 275,-

 

Totaal

 

€ 575,- inclusief 21% btw