• darkblurbg
    Studie.
    Studiekeuzebegeleiding

Actueel: in verband met de maatregelen rondom het coronavirus, heb ik de kennismakingsgesprekken en coachingssessies de afgelopen weken online (via Microsoft Teams of Skype) gehouden en dat is zowel mijzelf als mijn coachees goed bevallen. Vandaar dat ik het Studiekeuzetraject nu ook online aanbied. Je bent van harte welkom op 1,5 meter of via Microsoft Teams of Skype, ook voor een kennismakingsgesprek!
 

Wil jij een studie vinden die bij je past? Dat kan!

“Ik weet niet wat ik wil gaan studeren. Er is zoveel! Heel veel studies lijken me leuk, maar heel veel ook niet. Ik weet ook niet zo goed wat je met al die studies kan gaan doen.”

Twijfel je over je studiekeuze?

Weet je niet welke studie je wilt gaan doen?

Je bent niet de enige! Veel jongeren weten niet welke studie ze willen gaan volgen. Daardoor stellen ze hun studiekeuze uit en maken ze pas op het laatste moment een keuze. Vaak kiezen ze dan een studie zonder te weten of deze écht bij hen past. En dat is jammer. Voor je het weet zit je op een opleiding die je niet leuk vindt. En wat doe je dan? Switchen kan wel, maar levert stress op en kost vaak tijd en geld. Dat kan anders!

Studiekeuzetraject 'Jouw studiekeuze - Van binnen naar buiten'
Ik heb een studiekeuzetraject ontwikkeld waarbij ik je help om de juiste studiekeuze te maken. Samen ontdekken we wie je bent, waar jouw talenten liggen en wat je het meest interesseert. Samen vinden we de studie die bij je past en waar je later een leuke baan mee kan vinden.

Tijdens het traject maak je opdrachten, doe je oefeningen, houden we gesprekken en breng jij dingen in praktijk. Alles stap voor stap. Op deze manier krijg je inzicht in jezelf en kom je erachter wat je het allerleukste vindt om te doen. Ik begeleid je in dit proces en ik help je bij het beantwoorden van de volgende vragen:

• wat drijft en motiveert jou?
• wat inspireert jou?
• wat vind je superleuk?
• wat doe je het allerliefst?
• wat vind je het belangrijkst in je leven, in je studie en in je werk?
• waar ben je goed in?
• waar kan je uit kiezen?
• welke studie past het beste bij je?

Met de inzichten die je opdoet, maak je samen met mij een plan voor jezelf en ga je ‘naar buiten’: naar open dagen, proefstuderen, gesprekken voeren met studenten en een dagje meelopen met iemand op het werk om te kijken of dat werk bij jou zou passen.

Aan het eind van het traject:

• heb je jezelf goed leren kennen,
• weet je wat je wilt en
• kun je een weloverwogen studiekeuze maken.

Wil jij dit ook? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (momenteel op 1,5 meter of online via Microsoft Teams of Skype). Je kunt me bellen, mailen of een berichtje sturen via WhatsApp. Dan kijken we samen wat je nodig hebt om de juiste studiekeuze te kunnen maken.

Hieronder vind je een overzicht van de investering die je maakt. Een investering in jezelf en in je toekomst.

Een vriendelijke groet en wellicht tot gauw!

Marieke Duijs-Bomhof 

 

Neem contact op

Reviews

"Ik heb dit traject supergoed ervaren! Ik ben tot bepaalde inzichten gekomen en ben nog dichter bij mezelf gekomen. Ik weet nu nog beter waar mijn drijfveren liggen en wat ik belangrijk vind in het leven. Elke sessie was weer een verrassing voor mij en bracht me tot nieuwe inzichten/ideeën. Ik kwam elke keer weer met een lach op mijn gezicht uit het gesprek. De zelfkennis die ik heb opgedaan d.m.v. deze training heb ik kunnen gebruiken bij het maken van een studiekeuze maar ik weet zeker dat ik er heel mijn leven nog iets aan zal hebben!"

Fleur (20 jaar)

 

"Gedurende het traject kom je erachter wat jouw drijfveren zijn en waar nou ook echt je interesses liggen. Samen met de enorme hoeveelheid informatie en tips die je krijgt wordt het maken van een studiekeuze hierdoor een stuk makkelijker!"

Wessel (20 jaar)

 

"Mijn ervaring met het Studiekeuzetraject is uitermate positief. Ik heb de studie gevonden die bij mij past en de manier waarop ik de weg daarnaartoe heb bewandeld was ook erg positief. Marieke was tijdens het hele traject heel erg geduldig (ook als je 5 minuten nodig had om over een vraag na te denken :-)). Ik heb tijdens het traject meerdere wijze lessen opgedaan en ik ben ook een stuk rijker geworden in de kennis over mijzelf. Dit zal mij voor de rest van mijn leven kunnen helpen als ik belangrijke beslissingen moet nemen!!!"

Fenna (19 jaar)

 

"Ik ben zeer tevreden over de coaching omdat ik erachter ben gekomen dat ik de studie die ik zou kiezen eigenlijk helemaal niet zo leuk vind en dat ik andere studies heb gevonden die ik leuker vind. Het heeft mij veel geholpen met het begrijpen hoe ik een studie moet kiezen en welke studie ik zou kunnen kiezen. Ik heb nu een goed beeld van wat ik wil gaan doen, welke studie mij het meest aanspreekt."

Martijn (18 jaar)

 

"Het was voor mij een hele aangename ervaring, waarbij ik veel heb geleerd over mezelf en vooral over de studiemogelijkheden. Het heeft me goed geholpen om voor mij de goede keuze te maken bij mijn vervolgopleiding. Daarbij was de hulp van Marieke heel belangrijk en prettig. Door middel van leuke oefeningen en opdrachten heeft ze mij geholpen, zodat ik uiteindelijk zelf de juiste keuze kon maken. Ik weet nu zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt. En daarvoor bedankt!"

Oby (18 jaar)

 

"Ik vond het een erg leerzaam proces. Het heeft mij veel zelfinzicht gegeven over wat ik nou eigenlijk ECHT wil doen en het heeft me geholpen een goede studie uit te zoeken."

Tim (18 jaar)

 

“Ik vond het een fijne ervaring. Het heeft me goede inzichten gegeven over wat ik wil en wat voor mij belangrijk is in een studie.”

Hannah (16 jaar)

 

"Ik heb het studiekeuzetraject gedaan omdat het moest van mijn ouders. Mijn ouders wilden graag dat ik met vervolgopleidingen bezig zou zijn zodat ik dat niet allemaal in het laatste jaar zou moeten besluiten omdat dan de kans dat je een verkeerde opleiding kiest vele malen groter is. Ik ben zeker blij dat ik meegedaan heb aan dit studiekeuzetraject en ik heb er geen spijt van dat mijn ouders me aangemeld hadden. Ik heb er toch wel veel geleerd, niet alleen over studies en scholen maar ook over mezelf en ik denk dat dat heel belangrijk is. Het is eigenlijk wel bijzonder dit studiekeuzetraject want je komt achter heel veel dingen van jezelf. Marieke stelt veel goeie vragen of laat je precies de goeie opdrachten maken. De beste opdracht vond ik het visionboard dat je over jezelf moest maken, wat voor een soort persoon jij bent."

Thygo (16 jaar)

 

Individueel traject (momenteel op 1,5 meter of online via Microsoft Teams of Skype)

 

Kennismakingsgesprek (vrijblijvend)

kosteloos

Vijf individuele gesprekken (van 1 á 1,5 uur)

€ 485 ,-

 

Totaal

 

€ 485,- vrij van BTW

 

Groepstraject (momenteel uitgesteld)

 

Kennismakingsgesprek (vrijblijvend)

kosteloos

Acht groepsbijeenkomsten (van 1,5 uur)
(min. 6 en max. 12 personen)

€ 190 ,-

Twee individuele gesprekken

€ 195 ,-

 

Totaal

 

€ 385,- vrij van BTW