• darkblurbg

Wat deed jij vroeger het liefst?

Als kind ben je vrij. Vrij om te doen wat je wilt. Je kiest automatisch iets wat bij je past. Iets wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Weet je nog wat jij vroeger het állerliefste deed? Waar je helemaal blij van werd? Of was er iets waar je uren mee kon spelen? Kijk nog maar eens terug. Het zegt heel veel over wie je bent en wat jou drijft.

Weet je het al? Zo ja, schrijf het maar eens op. Of heb het erover met de mensen in je omgeving. Je zult zien dat hier veel informatie in zit. Je kan hier elementen uit halen die voor jou belangrijk zijn. Zo ontdek je wat jouw talenten zijn en wat jou het meest inspireert.

Voor mij was het verstoppertje spelen. ‘Blikspuit’ met de kinderen uit de buurt. De spanning voelen. “Zal ik wel of niet rennen?” “Zien ze me? Of zien ze me niet?”. Goeie plekjes ontdekken en van daaruit de sprong wagen en de bal wegtrappen. Op het juiste moment. Het voelde als ‘avontuur’, het voelde als ‘samen’. Ik deed niets liever.

In mijn werk als coach zie ik dit terug. Samen gaan we op onderzoek. Maken we een ‘reis’ en gaan het avontuur aan. Op zoek naar de kern waar het bij jou om draait. We ontdekken mooie plekken. En ook minder mooie. En soms houd ik je een spiegel voor en ‘waag ik de sprong’. Op het juiste moment. Spannend en niet altijd makkelijk, maar wel noodzakelijk om jou te laten komen waar jij wil zijn. Prachtig werk. Ik doe niets liever.

En nu jij. Wat deed jij vroeger het liefst? Kijk er maar eens naar. Beschrijf wát je deed en hóe je dit deed. Én wat je er zo leuk aan vond.

Welke elementen vind je er in terug? Bouwen? Creativiteit? Vrijheid? Fysiek bezig zijn? Alles is mogelijk. Associeer er maar op los. Je zult zien dat het werkt.

En natuurlijk vond je vroeger meerdere dingen leuk. Noteer ze gewoon allemaal en kijk welke elementen je erin terug kan vinden. Voor jou is het belangrijk dat deze elementen terugkomen in je huidige studie of werk. Als je doet waar je blij van wordt, geeft dat je voldoening. Het geeft je ‘zin’. Het past bij je. Van nature.

Ik gun je dat je ontdekt wat je het allerliefste doet en dat je de studie en/of het werk vindt dat daar het beste bij past. Zo zet je jouw unieke ‘JIJ’ in de wereld, zit je lekker in je vel en kun je heel veel voor anderen betekenen.

Veel plezier met jouw ontdekkingstocht en misschien tot gauw!

Marieke Duijs-Bomhof
Jouw keuzecoach voor leven, werk en studie